Hva er Oljepastell?

Opprinnelse: Oljepastell ble først utviklet i Japan i 1921. Dette krysset mellom et vokskriton og en pastellkrit ble opprinnelig produsert av Sakura Crayon Company. De ble først brukt av skolene i Japan for å instruere studenter i vestlig kunst. De har blitt solgt under navnet Cray-Pas siden 1927, og har blitt brukt til å undervise generasjoner av skolebarn over hele verden for å tegne og male.

Oljepastell Teknikker


Utvikling:

I 1947 ble to kunstnere, Pablo Picasso og Henri Goetz, spurte maling og pastellprodusent Henri Sennelier for å designe en profesjonell versjon av Cray-Pas. To år senere, ved hjelp av Goetz og Picasso, produserte Sennelier de første profesjonelle oljepastellene, som fremdeles er kjent for sin strålende fargepalett og kremaktig konsistens.

Bredere Aksept:

Etter Picassos ledelse har mange kunstnere begynte å eksperimentere med mediet, og gallerier begynte å vise og selge oljepastellverk. I 1980-tallet brukte mer og mer seriøse artister oljepasteller, noe som fikk andre malere å presentere sine egne produktlinjer. Nå, i tillegg til Sennelier, oljepasteller er produsert av Caran d 'Ache, Holbein, Talens og Grumbacher, samt mange små selskaper.

Allsidighet:

Ifølge oljepastelleksperten Kenneth Leslie, fortalte Picasso Sennelier: 'Jeg vil ha en farget pastell som Jeg kan male på alt, tre, papir, lerret, metall, etc. uten å måtte klargjøre eller prale på lerretet. ' Fordi olje pasteller bruker voks og inerte oljer som bindemiddel, har de gode klebende egenskaper og vil holde seg til et bredt utvalg av overflater. De er også helt syrefrie, og fordi de aldri hærder, knekker de aldri eller skreller. Denne muligheten til å bli brukt på ulike typer støtter forklarer en del av klagen til samtidskunstnere. 
Oljepasteller kan jobbe i et stort utvalg av teknikker. De kan brukes lett på et grovt papir eller stoff, og resultatet ligner på pastellkalk, uten støv. De kan også påføres i tunge lag på en stiv støtte, noe som gir en slags impasto-teknikk. Oljepasteller kan manipuleres med pensler dyppet i enten løsemidler eller oljer, på både lerret og paneler. De kan være lagdelt og skrapt i en slags sgraffito. Utvalget av teknikker og støttemidler som kan brukes, med svært få tekniske begrensninger, gir kunstnerne stor ytringsfrihet sammen med arkivstabilitet.

Fordeler:

Oljepastell er et 'raskt' medium, enkelt å jobbe med, og lett å bære, for å male på stedet. De kommer i et strålende utvalg av farger og blander seg lett. De kan brukes til å skisse på plass og deretter, tilbake i studioet, kan de samme materialene brukes til å fullføre et permanent kunstverk. Dette var faktisk hva Henri Goetz var etter da han begynte å jobbe i olje pasteller. I motsetning til tradisjonelle oljemalerier trenger ikke kunstverk laget med oljepasteller tid til å tørke før transport eller innramming. Olje pasteller brukes til tegning og maling. De kombinerer de beste egenskapene til fargestifter (glatt, lett applikasjon) og pasteller (lyse, rene farger). Oljepasteller er et ganske nytt kunstmedium opprinnelig oppfunnet for barn, men de har blitt gradvis vedtatt av seriøse artister på grunn av de mange måtene de kan brukes på. De er laget av pigment kombinert med et olje- og voksbindemiddel som aldri helt herdes. Av denne grunn bør kunstverk laget av oljepasteller beskyttes, da de ikke er lett rengjort.